You are here: Home > Bez kategorii > Bakłażan a’la pizza

Bakłażan a’la pizza

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • sól morska, zioła prowansalskie
  • ketchup
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka plasterków żółtego sera
  • 1 czerwona cebula
  • kilka zielonych oliwek
  • szczypiorek
  • oliwa

Bakłażana pokrój wzdłuż na plastry. Obsyp je solą i zostaw na 15 minut. Po upływie tego czasu opłucz bakłażany pod bieżącą wodą i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Na bakłażanach rozsmaruj równomiernie ketchup zmieszany z obranymi i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Przykryj plasterkami sera,posyp obraną i pokrojoną w pióra cebulą, talarkami oliwek oraz ziołami. Piecz w temperaturze 180 st. ok. 25 minut. Przed podaniem obsyp pizzę posiekanym szczypiorkiem i skrop oliwą. [podobne: blachy trapezowe, okapy kuchenne, posadzki przemysłowe ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.