You are here: Home > Bez kategorii > Burger

Burger

Składniki na 2 porcje:

  • 300 g mielonej wołowiny
  • 100 g mozarelli
  • 2 bułki na burgery
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 pomidor
  • rukola
  • ocet balsamiczny
  • ketchup
  • 6 suszonych śliwek
  • przyprawy: sól, pieprz

Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem i formujemy dwa równe kotlety o średnicy bułki. Blenderem miksujemy 4 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ketchupu, suszone śliwki oraz przyprawy. Mozarelle i ogórki kroimy na plasterki. Na patelni smażymy kotlety po 3 minuty z każdej strony. Po obróceniu układamy plasterki mozarelli i przykrywamy patelnię pokrywką, aby ser rozpuścił się. Bułki przecinamy na pół, podgrzewamy w piekarniku lub na suchej patelni, a następnie smarujemy sosem. Na dolnej połówce układamy liście rukoli, podsmażone mięso, ogórek, plasterek pomidora i przykrywamy drugą połówką. Burgery podajemy z domową lemoniadą z miętą. [patrz też: hologramy na legitymację studencką, budezonid, hologramy els ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: budezonid hologramy els hologramy na legitymację studencką




Copyright 2018 cukiernia łódź.