You are here: Home > Bez kategorii > Herbata parzona po polsku II

Herbata parzona po polsku II

Herbata parzona po polsku II . 5 łyżeczek herbaty, woda, cukier Starannie wyparzony czajniczek osuszyć, dziobek zatkać czystą watą lub gazą, wsypać odmierzoną ilość herbaty, przykryć pokrywką i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. zalać herbatę, dodając pół szklanki wrzącej wody. Ogrzewać jeszcze przez 3 min. Następnie nalewać do przygotowanych szklanek i podawać. Herbata parzona w termosie Niektórzy amatorzy zamiast w czajniczkach parzą herbatę w termosie. Należy wówczas przeznaczyć termos jedynie do tego celu. Herbata na zimno W dni upalne można podawać herbatę na zimno. Pamiętać jednak należy, że wtedy herbata powinna być doprawiona cukrem na gorąco, a dopiero później silnie oziębiona. Można podawać ją również, wkładając do każdej porcji po kawałku lodu konsumpcyjnego. Herbatę na zimno podaje się w małych szklaneczkach, znakomicie gasi pragnienie. [więcej w: restauracja Wieliczka, przepisy kulinarne, słodycze reklamowe ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2018 cukiernia łódź.