You are here: Home > Bez kategorii > Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g makaronu (świderki, pióra, wstążki)
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 200 g mozarelli
  • 2 garście liści szpinaku
  • 1 cebula czerwona
  • 1 cebula biała
  • 4 ząbki czosnku
  • 400 ml passaty pomidorowej lub 2 puszki pomidorów
  • oliwa
  • przyprawy: sól, pieprz
  • świeża bazylia

Wybrany makaron gotujemy w osolonej wodzie, wg instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wlewamy oliwę, obrany i drobno posiekamy czosnek oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy kilka minut, aż cebula się zeszkli. Dodajmy tuńczyka oraz pomidory i dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy umyty i posiekany szpinak, ponownie mieszamy. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię, dodajmy kawałeczki mozarelli i mieszamy z sosem. Na koniec dodajmy listki bazylii. gabinet stomatologiczny rzeszów, olej lniany, producent plomb

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.