ryż smażony po tajsku

Parzenie kawy w termosie

Parzenie kawy w termosie . Termos wypłukać, wyparzyć wrzącą wodą. Wsypać odmierzoną ilość kawy, zalać odmierzoną ilością wody, zamknąć i pozostawić na kilkanaście minut w celu naparzenia. Podawać, nalewając do małych, dobrze nagrzanych filiżanek. Parzenie kawy w tygielku Sposób ten wywodzi się ze Wschodu. Wymieszać kawę z cukrem w tygielku, w proporcji 3 łyżeczki kawy na 1 łyżeczkę cukru. Zalać wrzącą wodą, następnie szybko doprowadzić do wrzenia. Odstawić momentalnie z ognia. Podawać w tygielku i dopiero przy stole, gdy kawa ustoi się i f...

Więcej »

Pasztet z pistacjami i owocami

Składniki na 4 porcje:

  • 40 ml porto
  • 20 ml brandy
  • łyżka pistacji
  • 500 g wątróbki z kurczaka, gęsi i kaczki
  • olej
  • przyprawy: majeranek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • żurawina
  • 100 ml śmietany 18%
  • 100 g masła
  • żelatyna
  • suszone wiśnie
  • rodzynki
  • sok z czerwonych winogron
30 dag rodzynków zalewamy porto i brandy. Pistacje zrumieniamy na suchej patelni. 3 listki żelatyny rozpuszczamy w rondelku w niewielkiej ilości wod...

Więcej »

Kurczak po indonezyjsku

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg podudzia z kurczaka
  • 4 kolby kukrydzy
  • 750 ml maślanki
  • 2 l oleju rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek tymianku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka czerwona papryka
Kurczaka marynujemy w maślance, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Mąkę mieszamy z 2 łyżeczkami papryki i 3 łyżeczkami proszku do pieczenia. Doprawia...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Zapłodnienie in vitro za pomocą pojedynczego stadium blastocysty w porównaniu z pojedynczymi embrionami po etapie odszczepienia

Zarys higieny żywienia pióra prof. A. Szczygła oraz podręcznik prof. St. Krauzego Artykuły żywności (dwa tomy). W roku 1950 ukazało się nakładem PZWL tłumaczenie pracy I. G. Łorie Podstawy dietetyki, a w 1952 książka prof. Jakuba Chlebowskiego Podstawowe wiadomości z dietetyki. W 1951 wydano prasę Z. Wysokińskiej Fizjologia żywienia człowieka cz. I i II, w 1952 Chemię żywienia M. Rychlika i T. Szczepkouiskieqo. W ramach Polskich Wydawnictw Gospodarczych podręczniki R. Górskiego Planowanie żywienia gospodarczego (1952), Organizacja żywienia pracownik...

Więcej »
http://www.pracowniaemg.com.pl 751#gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny , #kwestia smaku beza pavlova ,