ciasto walentynkowe serce

Konserwy produkowane przez nasz przemysl pakowane sa w puszki metalowe o pojemnosci: 150 g, 215 g, 260 g, 300 g, 350 g, 450 g lub sloiki o pojemnosci 350 g

Konserwy produkowane przez nasz przemysł pakowane są w puszki metalowe o pojemności: 150 g, 215 g, 260 g, 300 g, 350 g, 450 g lub słoiki o pojemności 350 g. Kupując konserwy należy zwrócić uwagę na opakowanie. Szczególnie, bowiem niebezpieczne dla zdrowia są konserwy z widocznymi objawami tzw. bombażu - wybrzuszenia wieczka i denka. Bombaż może być spowodowany nadmiernym wypełnieniem puszek albo złą, jakością lakieru, którym są one pomalowane. Zły lakier ułatwia zachodzenie reakcj...

Więcej »

Historia tortów

width=248Dzisiaj żadne wesele nie może się bez niego odbyć. O czym mowa? Oczywiście o torcie. Tort to ciasto, które jest obecne na wielu uroczystościach. Dzisiaj jeśli chodzi o kształty i smaki tortów, praktycznie nic nas nie ogranicza. Jaka jest więc historia tego wspaniałego ciasta? Otóż stworzenie pierwszego tortu natomiast przypisuje się Włochom.

Więcej »

Domowa granola

Składniki na 2 porcje:

  • 150 g płatków owsianych górskich
  • 100 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 100 g pestek dyni
  • 100 g pestek słonecznika
  • 100 g orzechów włoskich
  • 200 g suszonej żurawiny
  • mleko 2% lub jogurt typu greckiego
  • 100 g masła
  • 100 g cukru trzcinowego
  • cynamon
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st. W rondelku rozpuszczamy masło, wsypujemy cukier oraz łyżkę cyna...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

mielec pisarka ad 5

Zwykłym daniem na ucztach była pieczeń, którą brano wprost palcami - łyżki i widelce nie były znane w tych czasach. Z tego powodu przed i po jedzeniu zawsze myto ręce. Za napój służyło wino, zmieszane z wodą - spożywano również sery, miód, owoce. Spartanie słynęli z surowych obyczajów, jedli tylko jedno danie ze wspólnego kotła, dania te były jednostajne. Spożywano duszoną wieprzowinę lub oślinę z grochem i dużą ilością czosnku. Do historii przeszła znana polewka spartańska - ...

Więcej »
http://www.maxstrans.com.pl 751# , #gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny ,