mięso z indyka przepis

Ciasto migdałowe

Składniki:

  • mąka pszenna
  • proszek do pieczenia
  • masło
  • cukier
  • 3 jajka
  • sól
  • 1 cytryna
  • 2/3 szklanki mielonych migdałów
3/4 szklanki mąki mieszamy z migdałami, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptą soli. 175 g miękkiego masła oraz 3/4 szklanki cukru ucieramy na puszystą masę, dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy. Nie przerywając miksowania dodajemy pojedynczo jajka. Na koniec...

Więcej »

Makaron z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g makaronu (świderki, pióra, wstążki)
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 200 g mozarelli
  • 2 garście liści szpinaku
  • 1 cebula czerwona
  • 1 cebula biała
  • 4 ząbki czosnku
  • 400 ml passaty pomidorowej lub 2 puszki pomidorów
  • oliwa
  • przyprawy: sól, pieprz
  • świeża bazylia
Wybrany makaron gotujemy w osolonej wodzie, wg instrukcji na opak...

Więcej »

Karmelizowane muffinki

Składniki:

  • brązowy cukier
  • masło
  • szklanka rabarbaru
  • cukier
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mąki
  • proszek do pieczenia
  • soda oczyszczona
  • sól, gałka muszkatołowa
  • mleko
  • skórka otarta z pomarańczy
6 łyżek brązowego cukru wetrzyj w 4 łyżki masła, wymieszaj z oczyszczonym i pokrojonym na kawałeczki rabarbarem. Rozłóż na dnie dołków formy na muffinki. 4 ły...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Sposób ?w jodełkę?

Cukier używany do słodzenia potraw jest otrzymywany z buraków cukrowych. Zasadniczym składnikiem cukru buraczanego jest sacharoza. Właściwie wyprodukowany i przechowywany cukier jest biały, czysty, suchy i łatwo rozpuszczalny w wodzie. W sprzedaży znajduje się kryształ drobny, rafinada, cukier w kostkach i puder. Ta różnorodność gatunków i rodzajów cukru ułatwia posługiwanie się nim. Wartość kaloryczna cukru jest bardzo wysoka. Najmniejszy nawet dodatek tego produkt...

Więcej »
http://www.abc-budowadomu.edu.pl 751#mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny , #kwestia smaku beza pavlova , #meksykańskie taco ,