czekolada z masłem orzechowym

Potrawka z ryby

Potrawka z ryby . Rybę umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, wypłukać, pokrajać na porcje. Ugotować we wrzącym wywarze z warzyw. Miękką rybę wyjąć, wywar przecedzić przez sito, jarzyny przetrzeć, wymieszać z wywarem, zagotować, zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody, zagotować. Po odstawieniu dodać śmietankę, przyprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem lub z ziemniakami purće. Zastosowan...

Więcej »

Ryba z wody

Ryba z wody . Dokładnie umytą rybę oczyścić z łusek, odciąć płetwy, sprawić, umyć najlepiej pod strumieniem bieżącej wody. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, osolić, ewentualnie dodać szczyp, tę cukru i gotować z nich wywar. Po kilkunastu minutach gotowania włożyć rybę w całości lub pokrajaną na porcje, gotować 15-30 minut. Podawać z dodatkiem surowego masła i z ziemniakami. 50 dag ryby (dorsz, szczupa...

Więcej »

Kilka uwag o parzeniu herbaty

Kilka uwag o parzeniu herbaty . Jakkolwiek w naszym kraju jest wielu amatorów herbaty, to jednak niewiele osób umie ją parzyć w sposób prawidłowy (np. jednym z warunków uzyskania smacznego naparu jest dobór odpowiedniego gatunku herbaty do rodzaju wody występującej w danym rejonie). Parząc herbatę należy postępować zgodnie z następującymi zasadami: 1. Stosować odpowiednie naczynia. Najodpowiedniejsze do parzenia herbaty są czajniczki p...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Budownictwo wczoraj i dzis : BIG + OFF wygrywają konkurs na zaprojektowanie Centrum Badawczego Uniwersytetu w Jussieu

Składniki na 10 porcji:

  • 200 g ciastek pełnoziarnistych
  • 100 g masła
  • 700 g tłustego białego sera zmielonego na sernik
  • 250 g serka mascarpone
  • 220 g cukru
  • 1 cytryna
  • wiórki kokosowe
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. Ciasta dokładnie rozgniatamy w suchej ściereczce lub rozdrabniamy w mikserze. Masło rozpuszczamy w garnuszku. Formę do pieczenia smarujemy mas...

Więcej »
http://www.edomkidrewniane.com.pl 751# , #gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny ,