kofty wieprzowe

Pasztet z pistacjami i owocami

Składniki na 4 porcje:

  • 40 ml porto
  • 20 ml brandy
  • łyżka pistacji
  • 500 g wątróbki z kurczaka, gęsi i kaczki
  • olej
  • przyprawy: majeranek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • żurawina
  • 100 ml śmietany 18%
  • 100 g masła
  • żelatyna
  • suszone wiśnie
  • rodzynki
  • sok z czerwonych winogron
30 dag rodzy...

Więcej »

Zwykłym daniem na ucztach była pieczeń

Zwykłym daniem na ucztach była pieczeń, którą brano wprost palcami - łyżki i widelce nie były znane w tych czasach. Z tego powodu przed i po jedzeniu zawsze myto ręce. Za napój służyło wino, zmieszane z wodą - spożywano również sery, miód, owoce. Spartanie słynęli z surowych obyczajów, jedli tylko jedno danie ze wspólnego kotła, dania te były jednostajne. Spożywano duszoną wieprzowinę lub oślinę z grochem i dużą ilośc...

Więcej »

Przy wedzeniu zimnym moczy sie ryby najpierw w solance, a nastepnie poddaje powolnemu dzialaniu dymu o temperaturze 30 st

Przy wędzeniu zimnym moczy się ryby najpierw w solance, a następnie poddaje powolnemu działaniu dymu o temperaturze 30 st. C. Otrzymuje się produkt aromatyczny, ścisły i o dużej trwałości. Na zimno wędzi się najczęściej łososie i śledzie solone. Proces wędzenia gorącego przebiega w temperaturze ok. 100 st. C i składa się z trzech etapów: podsuszania, pieczenia i wędzenia. Na gorąco wędzone są: piklingi, szproty, węgo...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Budownictwo i architektura : Biuro Starfish Square / Schiavello Architekci

Ryba pieczona . Rybę umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć, wykrajać skrzela, płetwy i oczy, wypłukać. Wnętrze ryby napełnić pokrajaną cebulą i selerem, ułożyć na brytfannie, oprószyć solą. Upiec w nagrzanym piekarniku, skrapiając wodą. Po upieczeniu jarzyny wyjąć, rybę, pokrajać. Podawać z jarzynami gotowanymi i surówkami. Zastosowanie: dieta odchudzająca, cukrzycowa, nerkowa. Ryba pieczona w całości Rybę umyć, oskrobać...

Więcej »
http://www.szkoleniestomatologow.pl 751#sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny , #kwestia smaku beza pavlova , #meksykańskie taco , #co zrobić z wołowiny , #mini tortille z łososiem , #kasza pęczak kwestia smaku , #kurczak hoisin ,