awokado na kolacje

Ciasto migdałowe

Składniki:

  • mąka pszenna
  • proszek do pieczenia
  • masło
  • cukier
  • 3 jajka
  • sól
  • 1 cytryna
  • 2/3 szklanki mielonych migdałów
3/4 szklanki mąki mieszamy z migdałami, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptą soli. 175 g miękkiego masła oraz 3/4 szklanki cukru ucieramy na puszystą masę, dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy. Nie przerywając miksowania dodajemy pojedynczo jajka. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy ...

Więcej »

Kilka uwag o parzeniu herbaty

Kilka uwag o parzeniu herbaty . Jakkolwiek w naszym kraju jest wielu amatorów herbaty, to jednak niewiele osób umie ją parzyć w sposób prawidłowy (np. jednym z warunków uzyskania smacznego naparu jest dobór odpowiedniego gatunku herbaty do rodzaju wody występującej w danym rejonie). Parząc herbatę należy postępować zgodnie z następującymi zasadami: 1. Stosować odpowiednie naczynia. Najodpowiedniejsze do parzenia herbaty są czajniczki porcelanowe, porcelitowe, szklane lub kamionkowe. Unikać należy czajniczków metalowych i naparzaczy w postaci podwójnych łyżeczek (jajeczek) z metalu. To ...

Więcej »

Live From The Field

[patrz też: słodkości montezumy, torty urodzinowe warszawa, tort kanapkowy ] ...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Pompa do smaru

Składniki na 6 porcji:

  • 500 g mąki pszennej razowej
  • 1 łyżeczka suchych drożdży instant
  • 300 ml wody
  • oliwa
  • 2 kulki sera mozarella
  • 2 papryki
  • 2 pomidory
  • 1 opakowanie pomidorów suszonych
  • 1 opakowanie rukoli
  • rozmaryn
  • cukier trzcinowy
  • sól
  • 1 pęczek pietruszki
Drożdże rozpuszczamy razem z 1 łyżeczką cukru w ciepłej wodzie i odstawiamy na 10 minut, aż pojawią się bąbelki. Drożdże przelewamy do miski, dodajmy mąkę, wodę, 6 łyżek oliwy oraz ł...

Więcej »
http://www.bol-plecow.info.pl 751# , #gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny ,