makowiec na kruchym spodzie siostry anieli

Kurczak po indonezyjsku

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg podudzia z kurczaka
  • 4 kolby kukrydzy
  • 750 ml maślanki
  • 2 l oleju rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek tymianku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka czerwona papryka
Kurczaka marynujemy w maślance, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Mąkę mieszamy z 2 łyżeczkami papryki i 3 łyżeczkami proszku do pieczenia. Doprawiamy solą, pieprzem, obranym i ro...

Więcej »

[przypisy: tort bezowy kwestia smaku, tort szwardzwaldzki oryginalny przepis, condizione legnica ]...

Więcej »

W czasie swych badań nad żywieniem się 626 rodzin bezrobotnych na Ochocie

W czasie swych badań nad żywieniem się 626 rodzin bezrobotnych na Ochocie, Woli i na Pradze Paluch stwierdził, że w sprawie odżywiania się rodzin bezrobotnych uderza przede wszystkim niska wartość energetyczna pożywienia (pokrycie zapewnione tylko w 72 %), dalej niska zawartość białka zwierzęcego, niedobór tłuszczów i witaminy A i D. Szczygieł w głęboko przemyślanym referacie pt. Reforma żywienia w Polsce a zagadnienie wsi podkreślił dobitnie, że celem poprawy wadliwego odżywiania się mas w Polsce należy przeprowadzić sanację stosunków ekonomicznych i socjalnych na wsi. Autor w swych roz...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Ryba morska zapiekana z ziemniakami

Składniki na 4 porcje:

  • 2 l mleka 3,2%
  • laska wanilii
  • 6 jajek
  • pół litra śmietany 18%
  • 200 g masła
  • szklanka cukru pudru
  • 150 g orzechów włoskich
  • 150 g migdałów
Orzechy i migdały namaczamy we wrzącej wodzie, usuwamy skórki i siekamy. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy przeciętą na pół wanilię i zagotowujemy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną i powoli dolewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do momentu, aż ser oddzieli się od serwatki. Wyjmujemy wanilię i studzimy. Sito wykładamy gazą i...

Więcej »
http://www.my-medyczni.com.pl 751# , #gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny ,