You are here: Home > Bez kategorii > Orzechowa pascha

Orzechowa pascha

Składniki na 4 porcje:

  • 2 l mleka 3,2%
  • laska wanilii
  • 6 jajek
  • pół litra śmietany 18%
  • 200 g masła
  • szklanka cukru pudru
  • 150 g orzechów włoskich
  • 150 g migdałów

Orzechy i migdały namaczamy we wrzącej wodzie, usuwamy skórki i siekamy. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy przeciętą na pół wanilię i zagotowujemy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną i powoli dolewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do momentu, aż ser oddzieli się od serwatki. Wyjmujemy wanilię i studzimy. Sito wykładamy gazą i odcedzamy ser. Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce sera i mieszamy z posiekanymi orzechami i migdałami. Formę do paschy wykładamy gazą. Wlewamy masę serową, zawijamy i wstawiamy do lodówki na noc. Przed podaniem wykładamy paschę na talerz, usuwamy gazę i dowolnie dekorujemy. [przypisy: tworzywa sztuczne, płytki podłogowe, oczyszczalnia przydomowa ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.