You are here: Home > Bez kategorii > Parzenie kawy w rondelku

Parzenie kawy w rondelku

Parzenie kawy w rondelku . Do parzenia kawy nadają się jedynie rondelki emaliowane z dokładnie przylegającą pokrywką. Szczelnie przykryty rondelek z zaparzoną kawą wstawia się do większego rondla z gorącą wodą i pozostawia na kilka minut na gorącej płycie kuchennej. Parzenie kawy w ekspresach domowych Parzenie tym sposobem należy przeprowadzać ściśle według wskazówek znajdujących się w instrukcji dołączonej do ekspresu. Sposoby podawania kawy. Znawcy uważają, że dobra kawa powinna być mocna, aromatyczna i gorąca. Mocna, tzn. zawierająca dużą ilość kofeiny. Nadmiar kofeiny nie jest wskazany dla zdrowia, dlatego kawę podaje na całym świecie w bardzo małych naczyniach. Przyjęty ostatnio zwyczaj picia dużych ilości kawy i podawanie jej w 200-milimetrowych szklankach nie jest godny polecenia. Naturalną kawę na deser lub z okazji okolicznościowego przyjęcia podaje się z reguły w termosie, w dzbanku lub bezpośrednio z ekspresu. Najodpowiednie jszym dodatkiem do kawy są drobne ciasteczka lub z okazji większych uroczystości- tort. Istnieje także godny polecenia zwyczaj podawania do kawy w oddzielnym dzbanuszku śmietanki lub mleka. Pewną odmianę stanowi tzw. kawa po wiedeńsku. Dodatkiem do kawy po wiedeńsku jest bita śmietanka, którą po nalaniu kawy wkłada się bezpośrednio do filiżanek. [więcej w: restauracja orientalna kraków, barman na wesele, restauracja puławy ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: barman na wesele restauracja orientalna kraków restauracja puławy




Copyright 2018 cukiernia łódź.