You are here: Home > Bez kategorii > Parzenie kawy w termosie

Parzenie kawy w termosie

Parzenie kawy w termosie . Termos wypłukać, wyparzyć wrzącą wodą. Wsypać odmierzoną ilość kawy, zalać odmierzoną ilością wody, zamknąć i pozostawić na kilkanaście minut w celu naparzenia. Podawać, nalewając do małych, dobrze nagrzanych filiżanek. Parzenie kawy w tygielku Sposób ten wywodzi się ze Wschodu. Wymieszać kawę z cukrem w tygielku, w proporcji 3 łyżeczki kawy na 1 łyżeczkę cukru. Zalać wrzącą wodą, następnie szybko doprowadzić do wrzenia. Odstawić momentalnie z ognia. Podawać w tygielku i dopiero przy stole, gdy kawa ustoi się i fusy opadną na dno, przelewać do filiżanek. Kawa parzona w szklance lub w dzbanku Przygotowane szklanki wyparzyć wrzątkiem. Wsypać do każdej z nich odmierzoną ilość kawy i zalać wrzącą wodą. Każdą szklankę przykryć spodeczkiem. Po kilkunastu minutach, gdy fusy opadną na dno, podawać do stołu. W taki sam sposób parzy się kawę w porcelanowych dzbankach. Dziobek dzbanka należy szczelnie zatkać czystą watą lub gazą. Dzbanek lub szklanki z zaparzoną kawą można wstawić do naczynia z gorącą wodą, aby napój zachował w ciągu dłuższego czasu odpowiednią temperaturę. [przypisy: sorbinian potasu rakotwórczy, tort na roczek przepis, tort bezowy dacquoise ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: sorbinian potasu rakotwórczy tort bezowy dacquoise tort na roczek przepis




Copyright 2018 cukiernia łódź.