You are here: Home > Bez kategorii > Potrawka z raków

Potrawka z raków

Potrawka z raków . Raki ugotować. Gdy ostygną, wyjąc mięso z kleszczy i szyjek. Skorupki podsuszyć w ciepłym piekarniku i utłuc w moździerzu lub zemleć w maszynce do mięsa. Podsmażyć w rondlu z dodatkiem masła, następnie dodać pół szklanki wody i dusić 30 min. pod przykryciem. W miarę potrzeby uzupełniać wyparowującą wodę. Odcedzić różowy wywar, zagęścić go mąką, wymieszać ze śmietaną, włożyć oczyszczone mięso rakowe, podgrzać. Wsypać posiekany koperek, osolić do smaku. Podawać potrawę z ryżem i zieloną sałatą lub mizerią. Potrawka z raków w sosie z jarzyn Raki ugotować jak podano w przepisie Raki z wody. Ostudzić. Obrać szyjki i kleszcze ze skorupek. Obrane i opłukane warzywa drobno pokrajać, korzeniowe można utrzeć na tarce. Warzywa zalać niewielką ilością wrzącej osolonej wody, ugotować do miękkości. Skorupki podsuszyć w ciepłym piekarniku, następnie utłuc lub zemleć w maszynce do mięsa i podsmażyć dodatkiem masła dodać wodę i dusić pod przykryciem ok. 30 min. przecedzić wywar z gotowania skorupek, dodać przetarte przez sito jarzyny i mięso z raków. Zagotować, odstawić, dodać śmietanę i pół pęczka posiekanego kopru. Przyprawić solą do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem i zieloną sałatą. [hasła pokrewne: torty urodzinowe warszawa, zbiorniki przeciwpożarowe, sterowniki plc ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: sterowniki plc torty urodzinowe warszawa zbiorniki przeciwpożarowe




Copyright 2018 cukiernia łódź.