You are here: Home > Bez kategorii > Potrawka z ryby

Potrawka z ryby

Potrawka z ryby . Rybę umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, wypłukać, pokrajać na porcje. Ugotować we wrzącym wywarze z warzyw. Miękką rybę wyjąć, wywar przecedzić przez sito, jarzyny przetrzeć, wymieszać z wywarem, zagotować, zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody, zagotować. Po odstawieniu dodać śmietankę, przyprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem lub z ziemniakami purće. Zastosowanie: dieta w niedokwaśności, chorobach wątroby i układu krążenia (z małym dodatkiem śmietanki). 70 dag ryby (karp, szczupak, sandacz, halibut, karmazyn), sól, cebula, seler Ryba (sandacz, szczupak karp lub leszcz), sól, nać pietruszki 60 dag ryby (karp, szczupak, leszcz, sandacz), 40 dag warzyw mieszanych, 4 jaja, bułki (kajzerki), mleko, łyżka masła, łyżka tartej bułki sól
[patrz też: czubryca zastosowanie, tort czekoladowy kwestia smaku, tort dakłas przepis ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: czubryca zastosowanie tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis




Copyright 2018 cukiernia łódź.