You are here: Home > Bez kategorii > Potrawka z ryby

Potrawka z ryby

Potrawka z ryby . Rybę umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, wypłukać, pokrajać na porcje. Ugotować we wrzącym wywarze z warzyw. Miękką rybę wyjąć, wywar przecedzić przez sito, jarzyny przetrzeć, wymieszać z wywarem, zagotować, zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody, zagotować. Po odstawieniu dodać śmietankę, przyprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem lub z ziemniakami purće. Zastosowanie: dieta w niedokwaśności, chorobach wątroby i układu krążenia (z małym dodatkiem śmietanki). 70 dag ryby (karp, szczupak, sandacz, halibut, karmazyn), sól, cebula, seler Ryba (sandacz, szczupak karp lub leszcz), sól, nać pietruszki 60 dag ryby (karp, szczupak, leszcz, sandacz), 40 dag warzyw mieszanych, 4 jaja, bułki (kajzerki), mleko, łyżka masła, łyżka tartej bułki sól
[patrz też: piece chlebowe, grzejniki łazienkowe retro, transkrypcje nagrań ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: grzejniki łazienkowe retro piece chlebowe transkrypcje nagrań




Copyright 2018 cukiernia łódź.