You are here: Home > Bez kategorii > Przepisy parzenia herbaty

Przepisy parzenia herbaty

Przepisy parzenia herbaty . Herbata parzona po angielsku 4 łyżeczki herbaty, woda, cukier, śmietanka Do wyparzonego suchego czajnika (wielkość czajnika dostosowana do ilości szklanek lub filiżanek) wsypać herbatę, przykryć pokrywką i pozostawić na parze przez 5 min. Następnie wlać niewielką ilość wrzącej wody (aby pokryła powierzchnię herbaty). Po upływie dalszych 5 min. dolać całą ilość wrzącej wody potrzebną do przygotowania herbaty. Podawać z dodatkiem słodkiej śmietanki. Herbata parzona po chińsku 2 łyżeczki herbaty Uhmg lub Yunan, woda, cukier. Do wyparzonego czajniczka wsypać herbatę, wlać niewielką ilość wrzącej wody i pozostawić na parze przez okres 1-2 min. Odlać napar, ponownie zalać wrzącą wodą i pozostawić na parze przez 15 min. Następnie nalać esencję do szklanek, dolać wody i podawać. Chińczycy twierdzą, że ten powtórny napar jest najsmaczniejszy. Herbata parzona po polsku I. 4 łyżeczki herbaty, woda, cukier. St arannie umyty czajniczek osuszyć, ogrzewając na parze. Do silnie nagrzanego czajniczka wsypać odmierzoną ilość herbaty. Przykryć czajniczek, i ogrzewać na parze przez kilka minut, następnie zalać niewielką ilością wrzącej wody i dalej nagrzewać. Po upływie 5-10 min. dodać wody, nalać herbatę do filiżanek i natychmiast podawać. [patrz też: cyklofosfamid, spreżyny talerzowe, węże do piaskowania ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: cyklofosfamid spreżyny talerzowe węże do piaskowania




Copyright 2018 cukiernia łódź.