You are here: Home > Bez kategorii > Pulpety z ryb

Pulpety z ryb

Pulpety z ryb . Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować z nich wywar. Rybę umyć, sprawić, oczyścić, opłukać, oddzielić filety od ości. Z filetów zdjąć skórę, pokrajać. Przygotowane mięso ryby razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć w maszynce do mięsa (przy ostrzejszych stanach chorobowych miele się dwukrotnie). Otrzymaną masę rybną osolić, dodać tartą bułkę, wymieszać z białkiem ubitym na pianę, uformować małe owalne lub okrągłe pulpety rękami maczanymi w wodzie. Pulpety włożyć do wrzącego wywaru, ugotować. Zastosowanie: wszystkie diety. Ryba faszerowana Przygotowaną jak wyżej masę rybną uformować w wałek, zawinąć ścisło w kawałek gazy. Ugotować w wywarze z warzyw. 60 dag ryby (dorsz, halibut, szczupak, karmazyn, sandacz, karp, leszcz, płotka), 40 dag pomidorów lub 3 łyżki pasty pomidorowej, sól, cukier sojowego 50 dag ryby (dorsz, karmazyn, karp, halibut, szczupak, sandacz, leszcz, płotka), 50 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka), nać pietruszki, 2 łyżki pasty pomidorowej, sól, cukier, 2 łyżeczki oliwy lub oleju 50 dag ryby (szczupak, karp, sandacz, karmazyn, halibut), 50 dag warzyw (marchew, seler, pietruszka), 4 łyżki śmietanki, sól, cytryna, łyżka mąki
[podobne: szyny prądowe, wozki ze stali nierdzewnej nierdzewka, Fordanserki ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: Fordanserki szyny prądowe wozki ze stali nierdzewnej nierdzewka




Copyright 2018 cukiernia łódź.