You are here: Home > Bez kategorii > Raki nadziewane z sosem

Raki nadziewane z sosem

Raki nadziewane z sosem . 30 raków, pęczek naci pietruszki, 2,5 pęczka kopru, szklanka ryżu, jajo, łyżka masła, sól Raki ugotować według przepisu Raki z wody. Gdy ostygną, wyjąć mięso z kleszczy i szyjek. Oczyścić skorupę tułowia z wnętrzności, umyć i napełnić następującym nadzieniem: utrzeć masło, dodać Sos: łyżka masła, łyżka mąki, szklanka śmietany, 2 łyżki posiekanego kopru, jajo i pół pęczka kopru, Wymieszać z uprzednio ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku solą. Napełnione skorupki ułożyć na blasze nadzieniem do góry i zapiec w piekarniku lub ugotować we wrzącej osolonej wodzie. Nadziane raki ułożyć na półmisku, udekorować listkami zielonej pietruszki. Oddzielnie w sosjerce podać sos przyrządzony według przepisu Potrawka z raków. Z mięsa z szyjek i kleszczy przyrządzić galaretkę lub sałatkę. [przypisy: drotaweryna, drzwi mroźnicze, spreżyny talerzowe ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: drotaweryna drzwi mroźnicze spreżyny talerzowe




Copyright 2018 cukiernia łódź.