You are here: Home > Bez kategorii > Raki po francusku

Raki po francusku

Raki po francusku . 30 raków, pęczek kopru, pęczek naci pietruszki, duża marchew, pietruszka i cebula, liść laurowy, pół szklanki octu (lub szklanka białego wina), sól. Raki sparzyć osolonym wrzątkiem i odcedzić. Na spodzie rondla ułożyć nać pietruszki i koper, pokrajaną marchew, pietruszkę, cebulę i liść laurowy. Ułożyć całe raki i zalać wodą z octem lub winem. Gotować 15 min., raki odcedzić, ułożyć na półmisku i podać. Ryby w żywieniu chorych Wskazówki ogólne Wyżywienie dietetyczne oparte jest na tych samych zasadach, co żywienie ludzi zdrowych, zawsze jednak dieta musi być uzależniona od stanu zdrowia pacjenta i ustalona przez lekarza. Przy żywieniu dietetycznym obowiązuje nie tylko staranny dobór produktów (niektóre z nich trzeba wykluczyć), ale ponadto stosowanie określonych metod przyrządzania potraw. Wiele procesów technologicznych uznano za niedozwolone w przyrządzaniu dietetycznych potraw. [więcej w: tort szwardzwaldzki oryginalny przepis, torty urodzinowe warszawa, ciasto marchewkowe thermomix ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: ciasto marchewkowe thermomix tort szwardzwaldzki oryginalny przepis torty urodzinowe warszawa




Copyright 2018 cukiernia łódź.