You are here: Home > Bez kategorii > Ryba duszona w jarzynach

Ryba duszona w jarzynach

Ryba duszona w jarzynach . Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności, wypłukać dokładnie i pokrajać na porcje. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w drobne paseczki, włożyć do rondla, dodać olej (z wyjątkiem diety wątrobowej), skropić wrzącą wodą, oprószyć solą, przykryć rondel, zagotować. Do duszących się warzyw włożyć posoloną rybę, udusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Podawać razem z jarzynami, posypaną posiekaną nacią pietruszki (ok. 2 łyżek) z ziemniakami z wody. Do tego o ile lekarz pozwoli surówki. Zastosowanie: dieta wątrobowa (bez dodatku porów), w chorobach układu krążenia, dieta cukrzycowa, odchudzająca, dieta tucząca (z dodatkiem masła). [przypisy: Restauracja w Olsztynie, restauracja Wieliczka, restauracje katowice ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: Restauracja w Olsztynie restauracja Wieliczka restauracje katowice




Copyright 2018 cukiernia łódź.