You are here: Home > Bez kategorii > Ryba pieczona

Ryba pieczona

Ryba pieczona . Rybę umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć, wykrajać skrzela, płetwy i oczy, wypłukać. Wnętrze ryby napełnić pokrajaną cebulą i selerem, ułożyć na brytfannie, oprószyć solą. Upiec w nagrzanym piekarniku, skrapiając wodą. Po upieczeniu jarzyny wyjąć, rybę, pokrajać. Podawać z jarzynami gotowanymi i surówkami. Zastosowanie: dieta odchudzająca, cukrzycowa, nerkowa. Ryba pieczona w całości Rybę umyć, oskrobać łuski, sprawić, opłukać, usunąć skrzela i oczy, jeszcze raz wypłukać. Przygotowaną rybę natrzeć solą, zawinąć szczelnie w pergamin. Ułożyć na brytfannie i upiec w nagrzanym piekarniku podczas pieczenia można skropić wodą. Gotową rybę należy odwinąć ostrożnie z pergaminu, pokrajać na porcje, posypać posiekaną nacią pietruszki, podawać z pieczonymi ziemniakami. Zastosowanie: dieta wątrobowa, w chorobach układu krążenia, cukrzycowa, odchudzająca, tucząca (z dodatkiem masła), nerkowa.
[hasła pokrewne: transkrypcje nagrań, obsługa transportowa szkoleń mazowieckie, funkcjonalne akcesoria do telefonów – Warszawa ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: funkcjonalne akcesoria do telefonów - Warszawa obsługa transportowa szkoleń mazowieckie transkrypcje nagrań




Copyright 2018 cukiernia łódź.