You are here: Home > Bez kategorii > Ryba z wody

Ryba z wody

Ryba z wody . Dokładnie umytą rybę oczyścić z łusek, odciąć płetwy, sprawić, umyć najlepiej pod strumieniem bieżącej wody. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, osolić, ewentualnie dodać szczyp, tę cukru i gotować z nich wywar. Po kilkunastu minutach gotowania włożyć rybę w całości lub pokrajaną na porcje, gotować 15-30 minut. Podawać z dodatkiem surowego masła i z ziemniakami. 50 dag ryby (dorsz, szczupak, halibut, sandacz, karp, plotka, karmazyn, leszcz), 40-50 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka), liść laurowy, sól. Zastosowanie: wszystkie diety (w diecie cukrzycowej, wątrobowej, przy chorobach układu krążenia bez dodatku masła). [przypisy: torty urodzinowe warszawa, sorbinian potasu rakotwórczy, jak ozdobić tort dla dziecka ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: jak ozdobić tort dla dziecka sorbinian potasu rakotwórczy torty urodzinowe warszawa




Copyright 2018 cukiernia łódź.