You are here: Home > Bez kategorii > Sernik z kokosem i cytryną

Sernik z kokosem i cytryną

Składniki na 10 porcji:

  • 200 g ciastek pełnoziarnistych
  • 100 g masła
  • 700 g tłustego białego sera zmielonego na sernik
  • 250 g serka mascarpone
  • 220 g cukru
  • 1 cytryna
  • wiórki kokosowe

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. Ciasta dokładnie rozgniatamy w suchej ściereczce lub rozdrabniamy w mikserze. Masło rozpuszczamy w garnuszku. Formę do pieczenia smarujemy masłem, na dnie umieszczamy rozkruszone ciastka, wygładzamy powierzchnię, ugniatamy z wierzchu i polewamy rozpuszczonym masłem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Ser ucieramy z serkiem mascarpone, cukrem i cukrem waniliowym. Jeśli jest za rzadki dodajmy 2 łyżki kaszy manny. Ser wylewamy na upieczony spód i posypujemy wiórkami kokosowymi. [hasła pokrewne: powiększanie ust poznań, odwodnienia, badania gleby ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.