You are here: Home > Bez kategorii > Szparagi i młode ziemniaki pieczone z tymiankiem

Szparagi i młode ziemniaki pieczone z tymiankiem

Składniki na 4 porcje:

  • pół kg młodych ziemniaków
  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 2 główki czosnku
  • przyprawy: tymianek, sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
  • oliwa
  • masło
  • świeży tymianek

Ziemniaki myjemy i szorujemy szczoteczką. Gotujemy 10 minut w osolonej wodzie, przecedzamy i osuszamy na sicie. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st. Ziemniaki wykładamy na blachę do pieczenia, dodajemy czosnek w łupinkach podzielony na ząbki, masło, oliwę i tymianek. Pieczemy 20 minut. Dodajemy szparagi i pieczemy kolejne 15 minut. W trakcie pieczenia warzywa od czasu do czasu podlewamy tłuszczem, aby stały się rumiane. Na koniec dodajemy świeży tymianek. [hasła pokrewne: Portal medyczny, salon kosmetyczny, labioplastyka ]

 

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.