You are here: Home > Bez kategorii > Twarogowe mielone

Twarogowe mielone

Składniki na 6 porcji:

  • 30 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • olej
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz

Mięso przekładamy do miski. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i lekko solimy. Smażymy na jasnozłoty kolor i dodajemy do mięsa. Ser kruszymy w palcach lub rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do mięsa z cebulą. Wsypujemy szklankę zimnego ryżu i starannie mieszamy. Na koniec wbijamy jajko i wsypujemy tyle bułki tartej, aby dało się formować kotlety mielone. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Formujemy okrągłe i płaskie kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i wkładaj na gorący tłuszcz. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor po około 5 minut. Podajmy z dodatkiem duszonych warzyw lub sezonowej surówki. Kotlety można przygotować wcześniej i odgrzać w piekarniku, razem z duszoną na maśle marchewką lub sparzonymi i posiekanymi pomidorami. [patrz też: labioplastyka, testy na nietolerancje pokarmowe, poduszki ortopedyczne ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.