You are here: Home > Bez kategorii > Ziemniaki pieczone z warzywami

Ziemniaki pieczone z warzywami

Składniki:

  • 250 g ziemniaków
  • garść brukselek
  • 1 marchewka
  • duża garść jarmużu
  • kilka różyczek kalafiora
  • 1 cebula
  • olej
  • 4 łyżki wody
  • przyprawy: słodka papryka, chilli  w proszku, słodka papryka w płatkach, bazylia, czosnek, pieprz, sól
  • kilka czarnych oliwek
  • garść orzechów włoskich

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy: ziemniaki na mniejsze kawałki, marchewkę w plasterki, brukselki na połówki, cebulę w półplasterki. Wszystko mieszamy razem w foliowym woreczku lub rękawie do pieczenia. Dodajemy łyżkę oleju, wodę i przyprawy. Woreczek wiążemy lub spinamy klipsami, które są w komplecie z rękawem do pieczenia. Tak przygotowany worek wsadzamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 175 st. Po upieczeniu dodajemy oliwki i orzechy. Do warzyw idealnie pasuje sos czosnkowy zrobiony na bazie jogurtu naturalnego. [hasła pokrewne: powiększanie ust poznań, odwodnienia, badania gleby ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.