You are here: Home > Bez kategorii > Zrazy z kurkami

Zrazy z kurkami

Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag mielonej wieprzowiny
  • garść świeżych kurek
  • 1 cebula
  • masło
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Mięso umieszczamy w misce. Kurki czyścimy, myjemy, suszymy i siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kurki oraz cebulę, przesmażamy ze szczyptą soli. Dodajmy do mięsa. Wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą, tak aby powstała zwarta masa. Formujemy 4 kotlety. Panierujemy je w mąc3 i bułce tartej, a następnie smażymy na oleju na złoty kolor. Szpinak myjemy, odcinamy końcówki, wrzucamy na patelnię i dusimy kilka minut. Osobno rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekamy obrany i posiekany czosnek, oprószamy mąką i robimy zasmażkę. Łączymy z podduszonym szpinakiem, doprawiamy solą oraz gałką muszkatołową. Podajemy do kotlecików. [patrz też: gabinet lekarski, naturalne soki, ortodonta Warszawa ]

Tags: , ,

Comments are closed.




Copyright 2017 cukiernia łódź.