śniadania dla dwojga

Bułeczki z szafranem

Składniki na 10 sztuk:

  • 300 ml mleka 3,2%
  • szafran
  • 120 g masła
  • 600 g mąki pszennej
  • proszek do pieczenia
  • przyprawy: sól morska, cynamon
  • cukier trzcinowy
  • białko jajka
Mleko wkładamy do garnuszka, dodajemy szczyptę szafranu i gotujemy 10 minut. Odstawiamy pod przykryciem na 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temper...

Więcej »

Burrito

Składniki na 6 porcji:

  • 1 kg łopatki wieprzowej bez kości
  • 6 pszennych tortilli
  • 200 g sera sałatkowego
  • 1 jogurt naturalny typu greckiego
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 ananas
  • 1 limonka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka jalap...

    Więcej »

Potrawka z ryby

Potrawka z ryby . Rybę umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, wypłukać, pokrajać na porcje. Ugotować we wrzącym wywarze z warzyw. Miękką rybę wyjąć, wywar przecedzić przez sito, jarzyny przetrzeć, wymieszać z wywarem, zagotować, zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody, zagotować. Po odstawieniu dodać śmietankę, przyprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z ...

Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

Niwolumab pierwszej linii w stopniu IV lub nawrotowym niedrobnokomórkowym raku płuc ad 9

Zarys higieny żywienia pióra prof. A. Szczygła oraz podręcznik prof. St. Krauzego Artykuły żywności (dwa tomy). W roku 1950 ukazało się nakładem PZWL tłumaczenie pracy I. G. Łorie Podstawy dietetyki, a w 1952 książka prof. Jakuba Chlebowskiego Podstawowe wiadomości z dietetyki. W 1951 wydano prasę Z. Wysokińskiej Fizjologia żywienia człowieka cz. I i II, w 1952 Chemię żywienia M. Rychlika i...

Więcej »
http://www.lagodnarehabilitacja.net.pl 751#gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny , #kwestia smaku beza pavlova ,