kurczak hoisin

Suflet z ryby

Suflet z ryby . Filety opłukać, zdjąć skórę i ugotować we wrzącym wywarze z warzyw. Gdy ostygną, usunąć ości i zemleć mięso w maszynce. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z masą rybną, którą ułożyć na półmisku posmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika lub prodiża i zapiec. Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Chorym z dolegliwościami przewodu pokarmowego i wątroby nie podawać przyrumienionej powierzchni, ani spodu. Zastosowanie: w chorobach przewodu poka...

Więcej »

Przepisy parzenia herbaty

Przepisy parzenia herbaty . Herbata parzona po angielsku 4 łyżeczki herbaty, woda, cukier, śmietanka Do wyparzonego suchego czajnika (wielkość czajnika dostosowana do ilości szklanek lub filiżanek) wsypać herbatę, przykryć pokrywką i pozostawić na parze przez 5 min. Następnie wlać niewielką ilość wrzącej wody (aby pokryła powierzchnię herbaty). Po upływie dalszych 5 min. dolać całą ilość wrzącej wody potrzebną do przygotowania herbaty. Podawać z dodatkiem słodkiej śmietanki. Herbata parzona ...

Więcej »

Kanapka z klopsem

Składniki:

  • 4 duże kromki zwykłego chleba
  • sałata
  • masło
  • 1 kg mięsa wołowo-wieprzowego
  • 50 g wędzonego boczku w plastrach
  • 2 jajka
  • pół szklanki bulionu
  • bułka tarta
  • 2 łodygi selera
  • 1 pęczek dymki
  • 6 ząbków czosnku
  • kawałek korzenia imbiru
  • mieszanka przypraw typu 5 smaków, sól, świeżo zmielony pieprz
  • 3/4 szklanki sosu hoisin
  • pół szklanki octu r...

    Więcej »

Zobacz też:

kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis

kamienie na nerkach objawy forum

Łosoś. Ma wydłużony kształt ciała, o linii smukłej, z boków jest lekko ściśnięty, głowa dość duża, paszcza obszerna. Znak rozpoznawczy wszystkich ryb łososiowatych stanowi niemająca promieni kostnych płetwa tłuszczowa, która znajduje się naprzeciw płetwy odbytowej. Ubarwienie grzbietu jest niebiesko popielate, srebrzyste boki pokryte są ciemnymi plamami. Brzuch łososia jest biały, świecący. Łosoś jest rybą dwuśrodowiskową: rozmnaża się w wodzie słodkiej, następnie spływa do morza, gdzi...

Więcej »
http://www.bhp-nabudowie.com.pl 751# , #gołabki w sosie , #mleczko kokosowe z wiórków , #policzki wołowe kwestia smaku , #mięso mielone wieprzowe przepis , #placuszki z jabłkami i bananami , #sałatki do pracy fit , #chłodnik z botwiny przepisy , #przekąski na komunie , #kwestia smaku maliny ,