Kanapka z łososiem

Składniki na 2 porcje:
- 2 jajka
- 2 paluchy piwne lub inne dowolne pieczywo
- 100 g łososia wędzonego
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka chrzanu
- 1 łyżka musztardy
- 1 cytryna
- natka pietruszki
Składniki na 2 porcje:
Kawa . Kawa pochodzi z krajów tropikalnych. Do Polski jest sprowadzana, jako kawa surowa, otrzymana z nasion owoców krzewu kawowego, poddanych suszeniu i łuskaniu, polerowaniu oraz sortowaniu według wielkości ziaren. Ziarna różnych gatunków krzewów kawowych mają odmienny kształt, zabarwienie i wielkość. Kolor kawy surowej jest żółtoszary, a nazwy wiążą się z miejscem jej pochodzenia. Do najlepszych gatunków należą: Mokka, Costarica, Portorico i in. Są to kawy bardzo aromatyczne i o stężonym naparze, traktowane zwykle, jako domies...
Napoje gorące . Gorące napoje są podawane codziennie. Do najbardziej rozpowszechnionych należą: mleko, herbata, kawa i kakao, rzadziej napary i wywary z ziół i owoców. Kawa, herbata i kakao są używkami narkotycznymi. Używki działają podniecająco na układ nerwowy wskutek zawartości takich związków, jak kofeina w kawie, teina w herbacie, teobromina i inne. Kawa i herbata nie zawierają żadnych składników odżywczych, jedynie kakao dostarcza pewnej ilości białka i tłuszczu. Dodatek mleka do omawianych napojów zwiększa ich wartości ...
kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis
Raki nadziewane z sosem . 30 raków, pęczek naci pietruszki, 2,5 pęczka kopru, szklanka ryżu, jajo, łyżka masła, sól Raki ugotować według przepisu Raki z wody. Gdy ostygną, wyjąć mięso z kleszczy i szyjek. Oczyścić skorupę tułowia z wnętrzności, umyć i napełnić następującym nadzieniem: utrzeć masło, dodać Sos: łyżka masła, łyżka mąki, szklanka śmietany, 2 łyżki posiekanego kopru, jajo i pół pęczka kopru, Wymieszać z uprzednio ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku solą. Napełnione skorupki ułożyć na blasze nadzieniem do ...