Podstawowy warunek prawidłowego ogolenia ryby to posługiwanie się ostrym, cienkim, długim nożem oraz osiągnięcie pewnej wprawy. Najrzadziej stosowany sposób usuwania łusek to zdejmowanie ich razem ze skórą. Metodą tą oprawia się najczęściej ryby mające grubą skórę węgorze, miętusy i ostroboki. Zabitą rybę zawiesza się, obwiązując głowę sz...
Tort to bez wątpienia jedno z najbardziej niezwykłych ciast w ogóle. W końcu to ono towarzyszy przy wszystkich większych i mniejszych uroczystościach, zarówno tych oficjalnych, jak i niekoniecznie. Prócz smaku tortu, niezwykle istotne jest również to, jak się prezentuje. Chodzi więc ewidentnie o wygląd. Niegdyś wszystkie torty były do siebie podobne, dzi...
Tort, prócz tego, że musi wszystkim smakować, powinien również odpowiednio wyglądać. Najważniejszą więc kwestią jest również jego zdobienie. Niegdyś niemalże wszystkie torty wyglądały dokładnie tak samo. Dzisiaj już możemy spotkać prawdziwe cuda cukiernicze. Dotyczy to również smaków. Torty mogą mieć bardzo różne smaki, w zależno...