Kanapka z łososiem

Składniki na 2 porcje:
- 2 jajka
- 2 paluchy piwne lub inne dowolne pieczywo
- 100 g łososia wędzonego
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka chrzanu
- 1 łyżka musztardy
- 1 cytryna
- natka pietruszki
Składniki na 2 porcje:
Podstawowy warunek prawidłowego ogolenia ryby to posługiwanie się ostrym, cienkim, długim nożem oraz osiągnięcie pewnej wprawy. Najrzadziej stosowany sposób usuwania łusek to zdejmowanie ich razem ze skórą. Metodą tą oprawia się najczęściej ryby mające grubą skórę węgorze, miętusy i ostroboki. Zabitą rybę zawiesza się, obwiązując głowę sznurkiem. Skórę należy nadciąć wokół głowy, następnie oddzielić ostrym nożykiem od mięśni, uchwycić palcami obu rąk i ściągać w kieru...
Chorzy z dolegliwościami przewodu pokarmowego, jamy ustnej, gardła, przy porażeniach oraz w chorobach wieku starczego, pozostający na zaostrzonej diecie, są często zmuszeni do otrzymywania pożywienia jedynie papkowatego. Nie wystarcza wówczas przygotowanie pulpetów gotowanych z ryby. Ugotowane, oczyszczone z ości mięso ryby należy zemleć kilkakrotnie w maszynce lub przetrzeć przez sito. Następnie rozprowadza się masę zależnie od wskazań Iekarza mlekiem gotowanym lub wywarem, czasem wzbogaca się...
kwestia smaku tort bajeczne torty torty urodzinowe warszawa tort szwardzwaldzki oryginalny przepis czubryca czerwona zastosowanie tort urodzinowy dla faceta condizione legnica tort kanapkowy sonoforeza przeciwwskazania tort królewski sowa tort bezowy kwestia smaku jak ozdobić tort dla dziecka ciasto marchewkowe thermomix tort na roczek przepis tort bezowy dacquoise sorbinian potasu rakotwórczy ciasto yufka gdzie kupić jak udekorować tort dla dziewczynki aminy biogenne w żywności słodkości montezumy szumgum tort czekoladowy kwestia smaku tort dakłas przepis
Składniki na 10 porcji: